13 Nisan 2010 Salı

Microsoft’un Yeni Telefonları KIN One ve KIN Two



Microsoft, sosyal medya modasına yeni telefonları ile katılıyor. İşte Microsoft’un telefonlarının ilk detayları…

Uzun zamandır üzerinde konuşulan ve internette Pink adıyla anılan Microsoft telefonları dün ABD’de resmen tanıtıldı. Bundan sonra KIN adıyla tanınacak telefonların şu an için iki modeli bulunuyor ve her iki telefonunun da öncelikli hedef kitlesi sosyal ağlara meraklı genç kullanıcılar.

Daha küçük olan KIN One, 5 MP kameraya ve QWERTY klavyeye sahip olan bir model. KIN Two ise daha geniş bir telefon, 8 MP kamerası ile HD video kaydı da yapabiliyor ve 8 GB’lık dahili bellek kapasitesine sahip.



Telefonların sosyal ağlar için özel geliştirilmiş olan özelliği KIN Loop, kullanıcının sosyal ağlardaki mesajlarını bir arada gösterebiliyor. Ayrıca kullanıcının takip ettiği kişilerin gönderileri de yine Loop sayesinde izlenebiliyor.

KIN Spot adı verilen diğer özellik ise ekranın altında yer alıyor ve kullanıcının sosyal ağlarda video, resim veya metin paylaşmasını sağlıyor. KIN Studio ise, telefon sahiplerinin KIN‘i kullanarak paylaştıkları her şeyi internet üzerinde depolayan bir alan. Bu sayede herhangi bir senkronizasyona gerek kalmadan, tüm paylaşımlarınızı KIN Studio üzerinde bulabiliyorsunuz. KIN Studio‘ya herhangi bir internet tarayıcısı ile erişmek mümkün.

KIN‘in işletim sistemi daha önceden tahmin edildiği gibi Windows Phone 7 değil. Microsoft, Siverlight üzerinde geliştirilmiş özel bir sistemin kullanıldığını söylüyorlar. Doğal olarak KIN sosyal ağ özellikleri gelişmiş bir telefon ama bir akıllı telefon da değil.

KIN ile ilgili daha detaylı bilgiyi resmi web sitesi Kin.com‘dan da alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder