22 Nisan 2010 Perşembe

Facebook ve Microsoft’tun Google Docs alternatifi


Facebook’un patronu Mark Zuckerberg, Microsoft iş birliği ile geliştirilen yeni online doküman editörünü duyurdu. Docs.com, Google Docs’un sosyal medya destekli bir alternatifi olacak…

Microsoft‘un FUSE labs‘i tarafından geliştirilen Docs.com, web uygulamasının içerisinden yeni bir doküman oluşturmayı veya masaüstünden sisteme doküman yüklemeyi mümkün kılıyor.
Oluşturduğunuz dokümanı paylaşmak istediğinizde ise devreye Facebook giriyor. Docs.com üzerindeki dokümanları seçtiğiniz Facebook arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Bu doküman üzerinde Facebook‘ta arkadaşlarınızla görüş alış verişinde bulunmak veya dokümanı düzenleme iznine sahip olacak kişileri tanımlamak da mümkün.

Microsoft‘un yıllardır devam eden Office yazılım paketi tecrübesi ile Docs.com, Google Docs‘a oldukça ciddi bir alternatif olacağa benziyor. Google Docs‘a göre daha gelişmiş özelliklere sahip olacak olan Docs.com, Facebook entegrasyonu ile hızla yaygınlaşabilir. Fakat Docs.com şu an için Beta sürümünde ve sunacağı tüm özellikleri görmek için biraz daha beklemek gerekecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder