23 Nisan 2010 Cuma

Microsoft Windows 7 ile kazanmaya Başladı...


Son çeyrek finansal raporlarını yayınlayan Microsoft’ta Windows 7 rüzgarının olumlu etkileri hissedilmeye başlandı. Firmanın geliri bir yıl önceye göre %6, karı %35, hisse başına düşen kazanç %36 arttı!

Windows Vista‘nın neden olduğu olumsuz etkiler Windows 7 ile silinmeye başladı. Microsoft, 2009′un üçüncü çeyreğine dair yayınladığı finansal raporlardaki büyük artışı Windows 7‘ye bağlıyor. 2009′un Temmuz – Eylül ayları arasında gelirini 14,5 milyar dolar olarak açıklayan Microsoft, bunun bir yıl önceye göre %6 daha yüksek olduğunu belirtti ama asıl dikkat çeken nokta şirketin karlılığın artışı.
Aynı dönemde Microsoft 4 milyar dolar net kar elde ettiğini duyurdu. Bu bir yıl önceki aynı döneme göre tam %35′lik bir artış anlamına geliyor. Hisse başına düşen kazanç ise 0,45 Dolar artarak %36′ya ulaştı.

Microsoft yayınladığı basın bülteninde dünyadaki tüm PC’lerin %10′nunda Windows 7 kullanıldığını açıkladı ve firmanın Windows ürünlerinin gelir artışının %28 olduğunu belirtti. Böylece Windows 7 tüm zamanların en hızlı satan işletim sistemi unvanını kazanmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder