12 Nisan 2010 Pazartesi

Google’ın hız tutkusu arama sonuçlarını etkiliyor

Google internete hız konusuna büyük önem veriyor ve Google’ın hız tutkusu artık herkesi ilgilendiriyor çünkü sunucunuzun hızı, sitenizin sıralamasını etkileyecek…

Google ilk olarak geçtiğimiz yol, yükleme hızı yavaş olan sitelerin ziyaretçiler için önemli bir sorun olduğunu ifade etmişti. Daha hızlı internet bağlantısı ihtiyacının yanı sıra, sunucuların hızı da Google için büyük önem taşıyor.

Chrome başlı başına hız için tasarlanmış bir tarayıcı. Google DNS yine hız konusuna büyük önem veren bir servis. Google‘ın fiber optik kablo döşeyerek daha hızlı internet erişimi sağlama isteği de yine hız tutkusunun bir ürünü.

Ve arama devi nihayet sunucu hızının, sitelerin arama sonuçlarında listelenmesinde bir faktör olarak hesaplanacağını duyurdu. Google‘ın bu konuya verdiği önem code.Google.com/Speed adresinden de yakından takip edilebilir.

Fakat arama sonuçlarında site hızı faktörü başlar başlamaz büyük bir etki yaratmayacak. Çünkü Google‘ın açıklamasına göre var olan aramaların %1′inden daha azı bu faktörden etkilenecek ve sadece Google.com üzerinden yapılan İngilizce aramalarda bir etmen olacak.

Sitelerin içeriği ve bağlantılar hala hızdan daha önemli etkenler olacak…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder