12 Nisan 2010 Pazartesi

Adobe – Apple kavgası Facebook’a taşındı!


Adobe ve Apple’ın Flash inadı iki firma arasından çıktı, kullanıcılara sıçradı. Adobe kullanıcıları Apple’a karşı Facebook’ta isyan bayrağını açtılar…

Günümüzde her şey kullanıcı odaklı. Daha doğrusu hemen hemen her şey. Her ne kadar Apple‘ın iPhone ve iPad ürünleri kullanıcılar tarafından büyük beğeni toplasa da, Steve Jobs’ın Flash karşıtı tutumu bazı Apple kullanıcılarını bile rahatsız ediyor. Adobe hayranları ise rahatsızlık seviyesini çoktan geçtiler ve Jobs’un inadına karşı kızgınlıklarını dile getirmeye başladılar.

Bunun son örneği Facebook‘ta açılan bir grup oldu. “I’m with Adobe” (Adobe’nin yanındayım) adlı Facebook grubu açılmasın üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen 5000′e yakın üye toplamayı başardı.

Facebook grubun açıklamasında şunlar yazıyor:

“Adobe ve Apple arasındaki savaş 8 Nisan 2010′da Steve Jobs’un Flash‘ın asla iPhone veya iPad‘de yer almayacağını söylemesi ile bir kırılma noktasına ulaştı. Hatta 10 Nisan 2010′da piyasaya çıkan Flash-to-iPhone C derleyicisi de yasaklandı.

Artık bu hikayede kimin “kötü adam” olduğuna dair bir tartışma yok, Apple kendisini rekabet karşıtı, geliştirici karşıtıcı ve tüketici karşıtı olduğunu kanıtladı“.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder