8 Nisan 2010 Perşembe

Google TV’den önce Android TV geldi


Google’ın merak edilen Google TV projesi henüz ortalarda yok ama piyasada bir Android TV var…

Sizlere daha önce Google TV ile ilgili ilk bilgileri aktarmıştık. Bu konuda henüz yeni bir gelişme yok ama bir Google TV, İsveç’te ortaya çıktı. People of Lava‘nın imal ettiği doğrudan internete bağlanan yeni televizyonları Android işletim sistemine sahip.


Tam olarak Google‘ın aklındaki televizyon konsepti bu olmasa da, People of Lava, Android’in becerilerini bir televizyon ile oldukça başarılı bir şekilde birleştirmiş. Scandinavia Android TV adı verilen bu HD LED televizyonun 42 inçlik modeli şu anda satışta ve fiyatı 2500 dolar civarı (yaklaşık 3750 TL).

İnternet bağlantısına sahip olan televizyon bu sayede TV yayınlarının yanına, sosyal medya ve internetteki multimedya içeriklerini de ekliyor. Google Maps, hava durumu, saat – takvim, YouTube, internet tarayıcısı gibi özelliklerin yanı sıra Android‘in indirilebilir içerikleri de bu televizyonda çalıştırılabiliyor.

Bu sayede Facebook ve Twitter uygulamalarının da kablosuz klavye ve fare ile kullanılabileceği televizyon ayrıca USB desteğine de sahip. Scandinavia Android TV’yi sitesinden de inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder