23 Mart 2010 Salı

TWİTTER"da OBAMA ya suikast planı

İfade özgürlüğünü kavramını tam olarak anlayamamış iki kullanıcı Twitter’da Obama’ya suikast çağrısında bulundu. FBI peşlerinde…

Sosyal ağlardaki ilginçliklere hala alışmaya çalıştığımız bir dönemden geçiyoruz. Bu sefer ki ilginç gelişme, dün ABD’deki sağlık reformu oylaması gerçekleşirken meydana geldi.

Oylama esnasında ABD Başkanı Barrack Obama‘ya sinirlenen iki kullanıcı Twitter‘da Obama’nın öldürülmesinin çok da kötü olmayacağına dair yorumlarını yazdılar. Her iki kullanıcı da ABD Başkanı’na suikast çağrısında bulunmanın pek de hafife alınan bir şey olmadığını, mesajlarından çok kısa bir süre sonra yaşayarak öğrendiler.

ABD Gizli Servisi olaya el koydu ve iki kullanıcının kimliklerini tespit etti ve göz altına aldı. Polis sorguları süren bu iki kullanıcının gerçekten bir suikast hazırlığında olup olmadığını araştıracak. Eğer değillerse büyük ihtimalle ağır bir ceza almayacaklar ama bu yaptıklarından pişman olmalarına yetecek bir yaptırım uygulanacağı da kesin.

Twitter‘daki ilk suikast mesajında şunlar yazılmıştı: “SUİKAST! Amerika, Lincoln ve Kennedy suikastlarını atlattı. Barrack Obama’ya sıkılacak bir kurşunu da atlatırız”. İkincisi ise;” Suikaste uğramalısın @Barack_Obama” şeklindeydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder