16 Mart 2010 Salı

Twitter ve Facebook, CNN’i korkutuyor

Cable News Network, ya da daha iyi bilinen adıyla CNN’in ABD başkanını hiçbir rakibi sosyal ağ siteleri kadar korkutmuyor…

2004 yılından beri CNN Amerika’nın başında olan Jonathan Klein en büyük korkusunu açıkladı. Klein’e göre CNN’in en büyük rakibi internetteki sosyal ağlar ve bu konuda acilen harekete geçmek gerektiğini söylüyor. New York’ta düzenlenen Meda Summit 2010′da konuşan Klein; “Fox’u seyreden 2 milyon kişiden çok Facebook’taki 500 milyon kişi beni endişendiriyor” dedi.



Klein korkusunun sebebini ise şöyle açıklıyor: “Beni asıl korkutan rekabet sosyal ağ siteleri ile olan rekabet. Facebook‘taki arkadaşlarınız veya Twitter‘da izlediğiniz kişiler sizin için güvenlik bilgi kaynakları. Onlara güvendiğiniz için gönderdikleri bağlantılara tıklarsınız. Twitter‘da izlediğini 1000 kişi yerine sizin için haber konusunda en güvenilir kaynak olmak istiyoruz”.

“Bir zamanlar internette yer almak önemli bir başarıydı, şimdi sadece orada bulunmaktan fazlasını verebilmeniz gerekiyor” diyen Klein, CNN’in yeni hedefinin ise web kullanıcılarının CNN’deki “bir şeylere” bağlantı vermesini sağlamak olduğunu açıkladı.

CNN’in bu konuya büyük önem verdiğini Twitter ve Facebook‘tan da görmek mümkün. CNN, Twitter üzerinde 1 milyona yakın takipçiye sahip. CNN Breaking News‘u izleyenlerin sayısı ise 3 milyona ulaşmak üzere. CNN’in Facebook’taki sayfasının ise 800 binin üzerinde hayranı bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder