26 Mart 2010 Cuma

Facebook, cinsel hastalık riskini arttırır mı?


İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre Facebook kullanımı yaygınlığı ile frengi yayılması arasında bir bağlantı bulunuyor…

İngiltere’nin Sunderland, Durham ve Teeside bölgelerinde son yıllarda frengi hastalığının %400 artış göstermesi üzerine bu konuda bir araştırma yapıldı. Bu araştırmanın sonucuna göre Facebook ve benzeri sosyal paylaşım sitelerini kullanan pek çok kişinin buradaki bağlantıları aracılığıyla daha fazla partner ile korunmadan cinsel ilişkiye girmelerinin frengi hastalığının yayılmasında son derece etkili bir konumda.

Profosör Peter Kelly, özellikle genç bayanlarda görülen frengi hastalığı oranının bu sisteler nedeniyle dramatik bir şekilde artış gösterdiğini söylüyor.

Dr Petra Boynton gibi bazı bilim adamları ise araştırma verilerini onaylamakla birlikte bu verilerden böyle bir sonuç çıkarmanın bilimsel açıdan yeterli olmadığını iddia ediyorlar.

Dr. Ben Goldacre ise bu araştırmanın çok küçük bir kütle üzerinden değerlendirildiğini net bir sonuca ulaşmak için daha geniş kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğini söylüyor.

Facebook adına bu konuda açıklama yapan Andrew Noyes ise bu iddiaları çok gülünç bulduklarını söyledi. Düzenlediği basın toplantısında Noyes “ Facebook, cinsel partner bulmak için değil arkadaş, aile ve iş arkadaşları ile iletişim kurmak için bir platfordur. Bu sitede kişiler zaten tanıdıkları ya da tanışabilecekleri kişiler ile arkadaşlık sürdürmektedirler. Bu nedenle cinsel partner değiştirme sıklığı ile Facebook arasında hiçbir bağlantı olamaz” açıklaması yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder