20 Şubat 2011 Pazar

RSS NEDİR? Google Reader NEDİR ?


İnternet okuyucusu musunuz? Peki RSS nedir biliyor musunuz? Bilmelisiniz. Haber okumak, bir blogu takip etmenin kolay yolu RSS’dir. Google Reader gibi RSS okyucular hakkında bilmeniz gerekenler.

İnternette haberlere bakıyorsunuz, bir blogu takip ediyorsunuz vs. Ama her siteden oku gir cık inanın çok zamanınızı yer. Zaman günümüzde en değerli şeylerden birisidir ve bu yazıyı okuduktan sonra kendiniz için daha çok zamanınız olacak. Peki nasıl?

RSS nedir?

RSS çeşitli internet siteleri tarafından yayınlanan haber vb. içeriğin tek bir ortamdan topluca izlenebilmesine olanak sağlayan yeni bir içerik besleme yöntemidir.

RSS bir çok içeriğin tek bir ortamdan topluca izlenmesi(yemiş). Bildiğiniz gibi bir siteden birine geçmek, siteden bir habere gitmek için sayfanın yüklenmesini beklemek gerek. Biz de RSS‘i kullanalım.RSS’i tarayıcınızda bir yer imi şeklinde kullanabilirsiniz. Ama Google Reader sizin için daha avantajlıdır. Google Reader ‘ı kullanarak bu işlemleri çok daha kısa bir sürede gerçekleştirebilirsiniz. Google hesabınızla istediğiniz sitelerin RSS yayın akışlarını otomatik kaydedebilir www.google.com.tr/reader adresinden tüm yayınları görebilir kısaca haberleri okuyablirsiniz.

Üstelik beğendiğiniz başka siteleri de buraya ekleyerek unutsanız bile buradan hatırlayabilirsiniz. Umarım bundan sonra Google reader kullanıp zamanınızı boşa harcamazsınız.

Google hesabınız yoksa bu adresden hesap oluştur’a tıklayın ve kendinize bir Google hesabı alın. Hesabınızı alıp giriş yaptıktan sonra ise “Abonelik Ekle” diyin ve Google sizin yerinize o siteleri takip etsin. Mesela http://bilgibirikimim.blogspot.com/ yazabilirsiniz :) Ben yazı yazdığım zaman google o sayfaya benim yazılarımı ekleyecektir. Sizde birçok siteden bir çok yazıyı tek bir sayfada ve hızlı bir şekilde okuyabileceksiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder