6 Ağustos 2011 Cumartesi

Kitap ve Kültür Fuarı

Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, 30. kez Beyazıt Meydanı'nda ziyaretçileriyle buluşuyor. Bu yıl, 163 stantta 200 yayınevi ve edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe, din alanında yaklaşık 50 bin kitap ziyaretçilerle buluşacak. Fuarda ayrıca yazarlar okur buluşmaları da düzenlenecek




Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1983 yılında Ankara'da başlatılan Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, 1984 yılından bu yana İstanbul'da her yıl Ramazan ayında okuyucular ve yazarları buluşturuyor. 28 yıldır İstanbul Sultanahmet Camii avlusunda gerçekleştirilen fuar, geçen yıl İstanbul 2010 Kültür Başkenti Projesi yürütme kurulu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.'nin de dahil olmasıyla Beyazıt Meydanı'na taşındı. Fuar, yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. işbirliğiyle Beyazıt Meydanı'nda ziyaretçilerini bekliyor. Senelerdir kültür ve medeniyetimize önemli katkılar sunan fuarda, birçok yerli ve yabancı yazar ağırlandı, imza günleri düzenlendi. Cami avlularında halka buluşan yayınevleri kitaplarını indirimli fiyatlarla daha fazla insan ulaştırdı. Bu sene kitap fuarı beş ayrı üniteden oluşuyor. Kitapların yanı sıra yayınevleri tarafından düzenlenen imza günlerine de ev sahipliği yapan fuar çadırı, Ramazan Sohbetleri başlığı altında hem dini hem de edebi alanda isim yapmış konuşmacıları dinleyicilerle buluşturacak olan Beyazıt Camii yanındaki sohbet alanı, Ramazan boyunca çeşitli konser organizasyonlar için sahne, sağlık kabini ve Beltur'a ait iki ayrı yiyecek sahasından oluşan bölümler kolaylıkla gezilebilecek.

İNDİRİMLER OLACAK

Her yıl Ramazan ayında kurulan ve yoğun ilgiyle karşılanan fuara gelen ziyaretçiler dünyaca ünlü yazarların kitaplarını büyük indirimlerle uygun fiyatlara alma imkanı buluyor. Fuarda Doğan Yayıncılık'tan Nesil Yayınları'na, Yapı Kredi 'den Ötüken Yayınları'na, Timaş'tan, Can ve İnkılap Yayınları'na kadar geniş bir yelpazede her okuyucu profiline hitap edecek kitap bulmak mümkün. Edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe ve din alanında yaklaşık 50 bin kitabın geniş bir okuyucu kitlesine ulaşacağı fuar, her gün 11.00–24.00 arasında ziyaretçilere açık olacak. 30. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'na, İstanbul'da 163 stantta 200 yayınevi iştirak ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kitap dostlarını unutmayan yayınevleri, yüzde 20 ile yüzde 50 oranlarında indirimli satışlar yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder